Steenweg op Mol 36.1, 2360 Oud-turnhout - jan.hermans@shelterkempen.be

Marijke Jansens

Master Familiale en Seksuologische wetenschappen/ kandidatuur psychologie/ bachelor maatschappelijk werk

Doelgroep

Kinderen, jongeren en gezinnen, (jong)volwassenen

Focus

Opvoedingsondersteuning, begeleiding van kinderen/jongeren/gezinnen met ADHD/ ODD/ ASS/ hechtingsproblemen/ gedrags- en emotionele problemen, psycho-educatie, begeleiding rond emotieregulatie, omgaan met stress, faalangst, zelfbeeld, relationele problemen,…

Bio

Via opleiding en jarenlange werkervaring heb ik mij kunnen verdiepen in gezins- en relatiedynamieken en de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Tevens leerde ik mij te focussen op ontwikkelingspsychologische aspecten en het relationeel functioneren (op breed vlak) hierin te begrijpen.

Tijdens hun emotionele ontwikkeling hebben kinderen groeiende mogelijkheden tot emotieregulatie en verbinding. Met effecten op o.a. hun zelfvertrouwen, stress-beleving en relatiebekwaamheid. Een ondersteunende gehechtheidsrelatie is hierbij belangrijk. Elk kind is, biologisch en evolutionair, voorzien van een gehechtheidssysteem en elke ouder heeft een zorgsysteem. Ik help graag dit menselijke basisverlangen om er te zijn en zich verbonden te voelen, te herstellen waar nodig.

Wanneer ik in begeleiding met jou of jouw kind werk aan (internaliserend of externaliserend probleem-) gedrag, zal ik altijd het lijden (van elk ieder), achter bepaald gedrag, trachten ontmoeten. Naast een professionele benadering van een eventuele problematiek, zal ik steeds door de gehechtheidsbril kijken en pijn en gedrag relationeel helpen vertalen. Zodat jullie het best mogelijke team kunnen zijn in de uitdagingen op jullie pad en tot een verbindende samenwerking kunnen komen. Of, in individuele begeleiding, zodat jij meer bewust wordt van jouw noden en hoe jij hieraan tegemoet kan komen op een adequate en relatie-bekwame manier.

Verder maak ik , in de begeleiding van gezinnen of relaties, vanuit een systemische visie ruimte om te spreken over de zorgen, de geraaktheid en de relationele verlangens en behoeften van de betrokkenen. De focus ligt op onderlinge dynamieken en betekenissen die gegeven worden.

Wens je een afspraak te maken met deze zorgverlener?

Gelieve het aanmeldformulier in te vullen. Wij verwerken uw aanmelding en nemen contact op.