Steenweg op Mol 36.1, 2360 Oud-turnhout - jan.hermans@shelterkempen.be

Helene Haest

Klinisch psycholoog, opvoedings- en gezinspsycholoog

Doelgroep

Kinderen, jongeren, ouders en gezinnen

Focus

Moeder-kindrelatie, perinatale psychologische moeilijkheden, hechtingsproblemen, ontwikkelingsproblemen, complex trauma, gedragsproblemen, opvoedingsvragen, rouw en verlies, depressie, angst, relationele problemen, moeilijkheden naar aanleiding van echtscheiding,…

Bio

Moeder-kind: Zwangerschap en geboorte hebben een grote invloed op het leven van moeders. Soms is die periode overweldigend en gaat ze gepaard met onzekerheid en twijfel. Baby’s spreken met hun lichaam en via hun ouders. Een goede moeder-kindrelatie is een stevig fundament voor heel het verdere leven. Hoe die relatie eruitziet, is voor iedereen anders. Samen zoeken we naar hoe jullie verbinding en nabijheid invullen. Samen betekent dat baby’s welkom zijn. Ook als ze huilen, ook als ze honger hebben.

Kinderen en jongeren: Een kind groeit niet alleen op, maar in en door een omgeving. Als opvoedings- en gezinspsycholoog kijk ik naar het gedrag van kinderen en jongeren vanuit relationeel perspectief. De zorgen van kinderen en jongeren bezorgen immers ook vaak de mensen rondom hen. Samen met de kinderen en hun zorgfiguren ga ik op zoek naar wat de klachten veroorzaakt heeft, hoe ze in stand gehouden worden, hoe er verandering kan ontstaan en hoe jullie sterker staan in de toekomst. De omgeving wordt bij voorkeur betrokken in de therapie; dat betekent niet dat de ouders of andere zorgfiguren telkens aanwezig moeten zijn. De vorm en de inhoud van de therapie worden op het kind of de jongere en hun omgeving afgestemd.

Contact
helene.haest@shelterkempen.be
0469 12 06 20

Wens je een afspraak te maken met deze zorgverlener?

Gelieve het aanmeldformulier in te vullen. Wij verwerken uw aanmelding en nemen contact op.